PODIJELI

Turisti koji dolaze u Samobor od lipnja u ponudi imaju sedam novih biciklističkih ruta sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava. Sam položaj grada stvoren je za obilazak i upoznavanje atrakcija na dva kotača jer područje uključuje laganije i ravne cestovne staze pa sve do zahtjevnih brdskih na atraktivnim šumskim dionicama i udaljenijim lokacijama Samobora:

Veliki Dol, Oštrc, Grgosova špilja, Stari grad Okić, Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, kao i druge prirodne atrakcije i zanimljivosti, sve do skele u Medsavama. Najduža ruta duga je 30 km i vodi kroz Rude do Oštrca i istim putem natrag, a najkraća 10 km i vodi prema Otruševcu do Grgosove špilje pa natrag do Samobora.

Odmorišta za okrepu

– Turisti danas sve više traže aktivan odmor zbog čega smo i pokrenuli projekt, a Samobor ima sve preduvjete za cikloturizam zbog raznovrsnih i različito zahtjevnih staza kojima se mogu voziti obitelji, ali i profesionalci. Sve su rute obilježene znakovima, a doskora rute planiramo obogatiti odmorištima s pripadajućom ponudom poput okrepe – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina.

Otisnuta je biciklistička karta s visinskim profilima i opisima staza na hrvatskom i engleskom jeziku, a izrađene su i .kml i .gpx datoteke svake rute koje se mogu preuzeti sa službene stranice Grada Samobora.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog Lista!

PODIJELI