PODIJELI

GNK Dinamo je podnio prijavu protiv 42-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osmišljavanja načina prijevarne prodaje ‘dionica’ GNK Dinamo – stoji u klupskom priopćenju za javnost.  

Naime, vodeći se javno prezentiranim namjerama uprave GNK Dinamo da provede privatizaciju kluba, 42-godišnjak je služeći se lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu veći broj osoba (konačan broj još nije utvrđen) koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos.

Iz kluba smatraju da ne treba posebno naglašavati činjenicu da privatizacijski postupak nije pokrenut na način da bi ikakve legalne dionice GNK Dinamo bile na tržištu.

Kako bi prevara bila sofisticiranija, osoba je osmislila lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime GNK DINAMO, komunicirao s kupcima ‘dionica’ obećavajući im deseterostruki profit. Kao garanciju isplate ovjeravao bi izjavu kod javnog bilježnika u kojoj bi naveo garanciju zarade i povrata novca u slučaju da se to ne dogodi. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene ‘dividende’.

Odmah po saznanju ovih informacija, uprava GNK Dinamo pismeno je obavijestila PU Zagrebačku te je pokrenuto kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem prevaranta te njegovim privođenjem u istražni zatvor.

GNK Dinamo i ovim putem poziva građane koji su žrtve ovog kaznenog djela da se jave nadležnoj policijskoj upravi radi nastavka kaznenog progona protiv osumnjičenog prevaranta.

PODIJELI