PODIJELI

Jučer je na Šalati u sklopu Zagreb RockFesta održan koncert grupe Prophets of Rage. Uz američku rap rock supergrupu nastupili su i hip hop legende House of Pain te post rock heroji Black Peaks.

Izvorna ideja je bila da Prophets of Rage nastupe na stadionu Šalata, ali je zbog ozbiljnih najava renovacije te lokacije prebačen u Dom sportova. U međuvremenu je stigla definitivna potvrda da se na ŠRC Šalati ove godine neće izvoditi nikakvi radovi te je koncert prebačen na najdražu gradsku open air arenu.

Prophets of Rage kojeg čine tri četvrtine Rage Against The Machine, Chuck D. i DJ Lord iz Public Enemyja te B Real iz grupe Cypress Hill svojim su hitovima “preuredili” stadion prije planirane renovacije.

Kultni hip hop trio House of Pain u Hrvatsku je stigao u originalnoj postavi – Everlast, Danny Boy i DJ Leathal – u sklopu turneje kojom proslavljaju 25 godina od prijelomnog debi albuma na kojem je se našao singl “Jump Around”, zasigurno jedan od najvećih rap hitova u povijesti.

Čast da 26. lipnja otvore program pripala je mladoj britanskoj post rock četvorki Black Peaks, koju su mediji dosad najviše uspoređivali s grupama Mastodon, The Dillinger Escape Plan i Tool. Imaju objavljena dva albuma s kojih se najviše probila singlica “Glass Built Castels”.

(FOTO: Dario Vuksanović)

Na istoj pozornici će se večeras, 27. lipnja, naći i britanska rock institucija The Cult kojoj će ovo biti prvi zagrebački nastup nakon rasprodanog Doma sportova prije osam godina.

PODIJELI