PODIJELI

Tijekom vikenda koji je iza nas, na području PU zagrebačke provedena je akcija alkohol, brzina i droge.

Tijekom provedbe akcija provedena je kontrola 1096 vozila i vozača, utvrđena su ukupno 762 prometna prekršaja, od čega su 134 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 113 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 134 vozača. Kod 23 vozača (17%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Rekorder iz Ivanić-Grada

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača zabilježena je u subotu, 24. lipnja, u 22 sata, Ivanić-Grad, u Omladinskoj ulici, gdje u prometu na cesti kao vozač osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka zatečen 67-godišnjak, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2.17 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.

Zagrepčanka isključena iz prometa

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je također u subotu, 24. lipnja, u 2.27 sati, u Zagrebu, na Čulinečkoj cesti, gdje u prometu na cesti kao vozačica osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka zatečena 29-godišnjakinja, a alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1.76 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa te joj je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole na rok od 12 sati.

Za vrijeme akcija evidentirano je 11 vozačica (8,2%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Dvanaest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe, kod kojih je test bio negativan.

Od 146 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 20 mladih vozača (15 %).

PODIJELI