PODIJELI

Grad Zagreb je u 2017. godini krenuo s projektom sufinanciranja obnove pročelja. Jedan je to od predizbornih projekata Milana Bandića na koji se, u idućih šest do osam godina, planira potrošiti dvije milijarde kuna. 

Na križanju Petrinjske i Hatzove ulice osvanula je obnovljena fasada koja zorno prikazuje kako će izgledati veći broj zgrada po završetku navedenog perioda. Fotografiju je sa sugrađanima u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb” podijelila Zdenka Kovačević – Deskar, a mišljenja glede novouređenog pročelja su podijeljena.

– Lijepo su je obnovili… No kako to obično ide, kladim se da će za koji dan na njoj osvanuti grafiti – zabrinuto je komentirao Tomislav Špilek. Većina sugrađana koji su u grupi podijelili svoje mišljenje strahuje od vandala koji bi mogli narušiti njezin izgled.

Lorena Meler Noršić slaže se da zgrada – odlično izgleda iako kćerka svaki put kaže da izgleda kao kremšnita. Nijansa je za pojedine previše blještava no kada vrijeme učini svoje i boja će se zasigurno bolje uklopiti u okolinu. – Nisam baš siguran koliko je ova boja original… ipak za moj ukus prežuta i prežarka – kazao je Hengelle Josip Stety.

– Za par mjeseci će izblijediti i uklopit se – optimistično je zaključila Ranka Cvetković.

PODIJELI