PODIJELI

Uoči konstituirajuće sjednice grada Zagreba Forum mladih zagrebačkog SDP-a održao je prosvjed ispred zgrade Gradske skupštine. Matej Mišić, predsjednik Foruma mladih zagrebačkog SDP-a, kritizirao je namjeru da se promijeni ime Trga maršala Tita kazavši kako u Gradu postoje važnija pitanja.

– Šaljemo jasnu poruku kako smo protiv promjene imena Trga maršala Tita. Krajnja desnica se pokušava sakriti iza nekih svojih namjera i započeti kraj antifašizma u gradu Zagrebu. Mi to dopustiti nećemo! Pogotovo danas kad se konstituira skupština. Mi bismo trebali razgovarati o ozbiljnim problemima u Zagrebu. Znamo problem Jakuševca. Znamo kako djeca u vrtićima jedu nekvalitetnu hranu, a mi raspravljamo o tome kako će se jedan trg zvati. Tome treba reći dosta i oduprijet ćemo se tome na sve moguće, naravno legalne, načine, kazao je Mišić.

Na primjedbu novinara da nisu ništa bolji, budući da su jednako glasni u vidu protivljenja promjene imena trga, Mišić je odgovorio – Mi tu temu nismo otvorili. Mi iz Foruma mladih SDP-a se borimo da se otvaraju važnija pitanja kako bismo svojim sugrađanima omogućili bolji život. Nažalost nekim drugima, na čelu s gradonačelnikom Bandićem, HDZ-om i listom Brune Esih je cilj da razgovaramo o ideološkim temama.

PODIJELI