PODIJELI

Susret Anke Mrak Taritaš i Brune Esih 29. lipnja, nakon što je raspuštena konstituirajuća sjednica Gradske skupštine, mogao se opisati kao susret između dvije vječne prijateljice.

Slučajni prolaznici ne bi nikada pomislili da je riječ o dvije žene sa potpuno različitim svjetonazorima. Ipak, ono oko čega se slažu je da treba ostati dosljedan, a jedna za drugu kažu da su upravo takve.

“Treba ostati svoj, a gospođa Mrak-Taritaš je upravo to i pokazala. Mi se možda ne slažemo u nekim svjetonazorskim pitanjima, ali to je u redu. Uvjerena sam da ljudi s različitih strana političkog spektra mogu u ovoj Skupštini raditi skupa za dobrobit Zagreba”, rekla je zastupnica Bruna Esih.

Jednake riječi hvale za svoju ideološku suparnicu imala je i bivša HNS-ovka Anka Mrak Taritaš. “Kolegica Esih je od početka svoje kampanje inzistirala na promjeni imena Trga maršala Tita. To za mene možda nije najvažnija tema u Zagrebu, ali ona je oko okupila svoje biračko tijelo i ostvarila dobar rezultat. Na tome joj mogu samo čestitati”, zaključila je Mrak Taritaš.

Također, zastupnice su se složile da će tražiti zajednički jezik oko komunalnih problema, odlagališta otpada, vrtića i drugih zagrebačkih boljki.

PODIJELI