PODIJELI

Svečana dodjela najznačajnijeg priznanja u obrazovanju, Oskara znanja, održana je u četvrtak, 29. lipnja, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Foto: zž

Nagrada za najuspješnije učenike, njihove učitelje i nastavnike mentore 13. je put okupila velik broj ljudi iz svih krajeva države.
Ove godine nagrađeno je 460 učenika, državnih i međunarodnih prvaka, a do zajedničkog cilja pripremalo ih je 280 mentora.

Adrian Beker osvojio 5 Oskara znanja

Među učenicima koji su osvojili najviše Oskara znanja valja izdvojiti Adriana Bekera, učenika XV. gimnazije Zagreb, kojemu će ove godine biti dodijeljeno čak pet tih nagrada.

Taj zagrebačkim maturant izvrsne je rezultate ostvario na državnim natjecanjima iz matematike i Informatike. Medalje je odnio i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji, Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Hong Kongu te matematičkom natjecanju Romanian Master u Bukureštu.

Po četiri Oskara znanja idu u ruke Petra Nizića-Nikolca iz XV. gimnazije Zagreb, Ilije Srpka iz Prve gimnazije Varaždin, Marije Jernjak iz II. gimnazije Zagreb i Luke Banovića iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića.

– Znanje je moć, jedini kapital koji se ne troši, dijeljenjem se ne umanjuje. Slavimo one koji su naša budućnost. Ljudski kapital nas usmjerava i omogućuje nam ljepši i bolji život – uvodnu riječ imao je dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Lajoš Žager.

Skulpture Oskara znanja i ove su godine izrađivali učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom ”August Šenoa” iz Garešnice.

(Autor: Alen Vlahović)

 

PODIJELI