PODIJELI

Pučko otvoreno učilište Samobor ovog je proljeća organiziralo Program osposobljavanja za poslove dadilja. Kroz tri mjeseca devet se polaznica pripremalo za svoja nova zvanja.

Polaznice su tako slušale i položile ispite iz : Prve pomoći, Zaštite na radu, Organizacije rada, Zdravstvene njege djeteta, Pedagogije (Komunikacijske vještine, Osnove predškolske i školske pedagogije, Aktivnost djeteta) i Psihologije (Osnovna psihosocijalna obilježja djeteta) te odradile praktičnu nastavu u Udruzi za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi Nova budućnost u trajanju od 150 sati pod mentorstvom Marije Udiljak, mag. psych.

Zadovoljne polaznice nadaju se što prije početi raditi, a u planu su i otvaranja obrta, budući je potreba za čuvanjem djece u Samoboru itekako velika.

Završetkom ovog programa, polaznice su osposobljene:

1. Skrbiti samostalno o zdravlju i sigurnosti djeteta do 14. godine života

2. Obavljati djelatnost dadilje prema zakonskim propisima i pravilima struke

3. Komunicirati s djecom i roditeljima na primjeren način

4. Skrbiti se o emocionalnom, tjelesnom, intelektualnom, emocionalnom i socijalnom razvoju djeteta

5. Provoditi zdravu i uravnoteženu prehranu djeteta

6.Organizirati igru, rekreaciju i zabavu za dijete,provoditi higijenu djeteta

7. Nadzirati školske i druge obaveze djeteta

8. Primjeniti  pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći

Samoborske nove dadilje Željka Gulin, Željka Grgat, Irina Franković, Barbara Dodić, Dragica Crnković, Katarina Ivkovčić, Mateja Gorup, Mirjana Grgečić i Maja Šilobod više nego dovoljno svojim širokim osmijesima pokazuju koliko su spremne surađivati s najmlađima kao njihove nove dadilje!

PODIJELI