PODIJELI

Kristina Tomić, članica zagrebačkog Taekwondo kluba Osvia, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je ovog tjedna održano u južnokorejskom Mujuu.

Tomić je broncu osvojila u kategoriji do 49 kilograma. U borbi za finale Tomić je poražena od kasnije pobjednice, Srpkinje Vanje Stanković. Do polufinala je hrvatska reprezentativka, inače 10. na svjetskoj ljestvici uoči SP-a, pobijedila Austrijanku Jennifer Stigl u šesnaestini finala, Kubanku Yaniu Aguirre u osmini te u četvrtfinalu treću sa svjetske ljestvice, Meksikanku Itzel Manjarrez.

– Prezadovoljna sam. Žao mi je što se nisam uspjela sabrati za kraj, ali sad znam bolje za sljedeći put – rekla je Tomić po dolasku u Zagreb.

Jesu li ostvarena vaša očekivanja koja ste imali prije odlaska u Republiku Koreju?

– Svaki sportaš odlazi na natjecanje kako bi dao sve od sebe, kako bi pobijedio. I meni je cilj bio osvojiti zlatnu medalju. Uvijek ideš gađati mjesec, ali ako i ne pogodiš, ostaneš među zvijezdama. Sada sam ostala među zvijezdama. Medalja je ipak medalja.

Tomić je nakon polufinalne borbe protiv Stanković rekla kako se previše psihički ispraznila dan ranije kada je osigurala medalju te da nije bila dovoljno koncentrirana u polufinalu.

– Uza sve poruke i čestitke koje sam primila, osjećala sam se da je sve gotovo. Najteža borba na prvenstvu bila je ta polufinalna. Pokušala sam se usredotočiti u borbi, ali mi nije uspjelo. Tijekom borbe sam se bodrila, ali nije išlo – kazala je dvadesetdvogodišnjakinja koja je posljednjih godina bila u sjeni Splićanke Lucije Zaninović.

– U taekwondo sam ušla tek s 13 godina, neki već u tim godinama imaju i crni pojas. Prije sam trenirala rukomet šest godina – rekla je studentica treće godine psihologije i druge godine talijanistike na Filozofskom fakultetu.

– Odem ujutro na faks pa na trening, onda opet na fakultet i navečer na trening. Trenutačno mi to odgovara i mogu izdržati taj tempo. Po povratku iz Mujua nisam trenirala, bila sam malo u zaostacima s fakultetom i htjela sam to nadoknaditi. Sljedeći tjedan nastavljam s treninzima jer me ove godine očekuju nastupi na nekoliko Grand Prix turnira, prvi je u Moskvi za mjesec dana.

PODIJELI