PODIJELI

Trener nogometaša Intera iz Zaprešića Samir Toplak nada se prinovama u momčadi i jačanju pozicija na kojima je ‘Div iz predgrađa’ još uvijek deficitaran.

Prvenstveno se tu misli na napad, točnije Interu nedostaje pravi golgeter. Momčad je za sada odigrala četiri pripremne utakmice, remi s albanskom Shkendijom 1:1, porazi od Videotona i Domžala (2:0 i 1:0) i uvjerljiva pobjeda protiv slovenske Drave 12:0. Inter iščekuje novi pripremni ogled protiv slovenskog prvaka Maribora već ove subote od 18 sati u Gornjoj Radgoni.

Toplak je, zasad, zadovoljan pripremama:

– U principu sam zadovoljan, još se vidi da nam nedostaje tih 2-3 igrača na osjetljivim pozicijama, ali u toj situaciji moramo biti strpljivi i naći adekvatna rješenja. Novi igrači odlično su se prilagodili sustavu i momčadi. Protiv Domžala bio je prisutan velik umor, vidi se da nam nedostaje strijelac, špica koja bi rješavala situacije koje stvaramo pred protivničkim vratima. Utakmica protiv Domžala bila je ravnopravna, odlučio je taj jedanaesterac u posljednjim minutama, ali, ponavljam, da imamo još nekoliko igrača koji nam nedostaju na pozicijama gdje smo deficitarni, tu bismo utakmicu dobili. Malo sam nezadovoljan zbog toga, ali to je tako i moramo biti strpljivi. Utakmica protiv Drave bila je jedna revijalna utakmica koju smo glatko dobili, ali tu su igrali mlađi igrači i ne povlačim nikakve paralele s utakmicama protiv ozbiljnijih protivnika.

Toplak ima i razloga za zadovoljstvo.

– Prezadovoljan sam da se Ivan Blažević vratio u ekipu nakon perioda u kojem nismo znali kakav je njegov status jer je to igrač koji nam puno znači. Također jedan me igrač jako pozitivno iznenadio i moglo bi se na njega računati u sezoni koja dolazi, a to je Tin Vukmanić, koji nam se priključio iz Dinama. Mlad igrač, ali od njega očekujem nekoliko dobrih predstava u sljedećoj sezoni, budući da se u njemu krije golemi potencijal, brz je i neugodan za čuvanje. Ako ga usmjerimo na pravi put i doziramo rad s njim, od njega bi mogao nastati dobar prvoligaški igrač.

Trener Zaprešićana još uvijek ne zna s kojim će igračima krenuti u novu sezonu.

– Kad je riječ o odlascima, napustio nas je Čović koji je otišao u Grčku, Filipović i Puljić su, zasad, još uvijek s nama i nadam se da će tako i ostati. Iako sam svjestan stanja u klubu i znam da ako barem jednog ne prodamo, mogli bismo imati problema u financijskom smislu.

U subotu Inter očekuje jaki protivnik u pripremama.

– U utakmicu protiv Maribora planiram poslati na teren prvu ekipu i da vidimo kako stojimo u utakmici s jakim protivnikom. Ne očekujem puno od rezultata, ali se nadam dobroj igri i zalaganju svojih igrača. Od igrača koji su došli, smatram da su Rak, Tomičić i Čirjak igrači koji imaju svoje kvalitete i nadam se da će se pretvoriti u nosioce igre, uostalom, zbog tog su i dovedeni.

PODIJELI