PODIJELI

U Prečkom je, u ulici Marijane Radev, u tijeku deložacija obitelji Selimović iz njihove jedine nekretnine. Tročlanoj obitelji prijeti prisilno iseljenje nakon što više nije bila u stanju vraćati dug RBA zadruzi. Svoj kredit su redovno servisirali no problemi su nastali kada su morali podmirivati kredit za koji su bili jamac, a koji dužnik nije bio u stanju vraćati.

Lidija Selimović, djelatnica u ZET-u, u stanu živi s ocem, umirovljenim braniteljem, i maćehom. Deložacija je započela u 10 sati, a članovi Živog Zida na adresi su se počeli okupljati puno ranije u namjeri da rasporede barikade i na taj način spriječe policiju da uđe u stan.

Foto: Facebook/Živi Zid

Potporu obitelji Selimović dali su i saborski zastupnici iz redova Živog Zida, Ivan Pernar i Branimir Bunjac. Okupljeni susjedi su ispred zgrade pokušali blokirati put policiji do stana. Pripadnici interventne jedinice nakon toga su počeli na silu probijati vrata.

Umirovljeni branitelj, koji je triput ranjen ima pet zahvalnica iz Domovinskog rata, prijetio je da će se baciti s balkona nakon čega je policija napravila kordon, a vatrogasci postavili balon ispod balkona.

Foto: Facebook/Živi Zid

Policija je u 12:30 konačno ušla u stan. Sat vremena kasnije počeli su iznositi obitelj i aktiviste. U 14 sati obitelj je deložirana, a pojedini aktivisti uhićeni.

 

 

 

PODIJELI