PODIJELI

Zahvaljujući decentraliziranim sredstvima Županija je nabavila devet novih vozila za potrebe patronažne službe županijskoga Doma zdravlja. Primopredaja vozila, ukupne vrijednosti preko 600.000 kuna, obavljena je danas u Samoboru.

„Županija ulaže značajna sredstva u zdravstvo, ove godine više od 53 milijuna kuna. Jedna od investicija je i nabava vozila za potrebe patronažne službe. Sigurna sam da će ova vozila doprinijeti poboljšanju kvalitete osnovne zdravstvene zaštite“, predajući ključeve vozila rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Podsjetila je da je nedavno u Samoboru otvorena i internističko-kardiološka ordinacija što govori da Županija kontinuirano i planski razvija zdravstvenu zaštitu.

Zadnjih sedam godina Dom zdravlja Zagrebačke županije nabavio je za potrebe patronažne službe četrdesetak novih vozila.
„Vozila koja danas preuzimamo namijenjena su ispostavama u Velikoj Gorici, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Jastrebarskom. Uz patronažnu, koristit će je i služba kućne njege, koju smo formirali ove godine“, ispričao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije, rekla je da je današnja primopredaja vozila prilika da se istakne važnost patronažne službe, a Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika Samobora, da je dostupnost ove službe iznimno bitna za stanovništvo.

 

PODIJELI