PODIJELI

U Informativnome centru za prevenciju Policijske uprave zagrebačke predstavljen je preventivni program Prijevare građana treće životne dobi , a na kojemu je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju.
Programom se građane treće životne dobi želi upozoriti na prevare i upoznati ih s načinima zaštite, a organizira ga PU zagrebačka u suradnji s Gradom Zagrebom i s podrškom Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova.

– Svim djelatnicima PU zagrebačke čestitam na ovom projektu i brizi za naše najmudrije sugrađane. Na nama je da djelujući u sinergiji zajedništva dignemo sigurnosti građana Zagreba na visoku razinu. Želim svima da čuvaju svoje domove jer ovaj grad smo napravili po mjeri čovjeka. U ovome se gradu sigurnost piše velikim slovima i neka tako i bude i ubuduće!, rekao je gradonačelnik Bandić.

Kako se čulo, u sklopu programa tiskani su letci Prijevare na kućnom pragu, a koji su tijekom lipnja uz račune Zagrebačkog holdinga distribuirani građanima Zagreba. Preventivne aktivnosti se provode i na predavanjima, tribinama i edukacijama u domovima za starije i nemoćne osobe, gerontološkim centrima, klubovima umirovljenika i u raznim udrugama u kojima se okupljaju osobe treće životne dobi.

Načelnik PU zagrebačke Željko Prša je istaknuo da se udio osoba starije životne dobi u ukupnome broju stanovništva progresivno povećava. – Prema posljednjem popisu stanovništva Republike Hrvatske, udio osoba starijih od 65 godina je gotovo 18 % pa se očekuje se da će se trend starenja stanovništva odraziti i na porast broja oštećenih osoba treće životne dobi u ukupnome udjelu kaznenih djela, rekao je načelnik naglašavajući kako prisutnost neprijavljenog kriminaliteta nije zanemariva, što dodatno upućuje na potrebu pojačanih preventivnih policijskih aktivnosti.

PODIJELI