PODIJELI

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko.

Naime, nepogoda je proglažena zbog olujnog nevremena i tuče koja je 28. lipnja na tom području nanijela potpunu štetu na poljoprivrednim kulturama te stambenim i gospodarskim objektima.

Iz Kožićeva ureda su priopćili kako su, nakon županove odluke o proglašenju elementarne nepogode, Gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna odmah, a najkasnije u roku od osam dana izraditi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu, koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Grad Velika Gorica te općine Kravarsko i Pokupsko dužne su unijeti procijenjene poljoprivredne štete u Registar šteta u poljoprivredi.

Inače, župan Kožić je 29. lipnja proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Klinča Sela, zbog šteta na poljoprivrednim kulturama uslijed olujnog nevremena i tuče 21. lipnja.

(Hina)

PODIJELI