PODIJELI

Samobor, kao grad kulture, obiluje kulturnim događanjima. No, djelatnici u kulturi, umjetnici i građani već dugo čekaju preuređenje kino dvorane koja služi i za koncerte, kazališne predstave i slično. Sada je čekanju došao kraj.

Grad Samobor je pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova na uređenju kino dvorane čija je vrijednost procijenjena na gotovo 4 i pol milijuna kuna bez PDV-a.

Zgrada kina nalazi se na Trgu Matice hrvatske u zoni zaštite spomenika kulture, što zahtijeva prilagođavanje projekta propisima o zaštiti kulturnih dobara.

Preuređenje će obuhvatiti cjelovitu rekonstrukciju kino dvorane, obnovu podova i zidova, postavljanje novog ventilacijskog i sustava grijanja te rekonstrukciju postojećeg gledališta u parteru i na balkonu, uključujući nabavu novih kino stolaca.

Gledalište će tako dobiti izgled amfiteatra, a uređuje se i ulazni hall, sa sanitarnim čvorom i info pultom.

Natječaj je otvoren do kraja srpnja, a odluku o odabiru najpovoljnije ponude donijet će samoborsko Gradsko vijeće na svojoj rujanskoj sjednici.

Radovi bi trebali započeti u jesen ove godine, nakon potpisivanja ugovora s najpovoljnijim izvođačem, s predviđenim rokom izvođenja radova od 270 dana.

PODIJELI