PODIJELI

U požaru koji je u petak oko 10 sati izbio u sportskom centru na zagrebačkom Jelenovcu izgorjele su dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac, a dodatni problem predstavljaju visoke temperature i stanje na požarištu zbog čega dolazi do brze dehidracije gasitelja, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Foto: Hina

Ured navodi da zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju.

<<<( VIDEO) VATRENA STIHIJA: Gori sportski centar na zagrebačkom Jelenovcu>>>

U požaru je ozlijeđen zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić pa je vođenje intervencije preuzeo Zapovjednik vatrogasne postaje Centar Zoran Gorički.

Od zagrebačkih vatrogasaca Hina doznaje da je vatra prigušena, odnosno obuzdana te se sada vrši zamjena ljudstva. Četiri dehidrirana vatrogasca su po neslužbenim podacima smješteni u bolnicu.

Foto: Hina

Policija na terenu osigurava požarište, a nakon što bude ugašen pristupit će očevidu kako bi se utvrdio uzrok požara
Dok su se vatrogasci borili s požarom na zagrebačkom Jelenovcu zatekao ih je još jedan hitan poziv na intervenciju jer je nešto prije podneva odjeknula eksplozija u drugom dijelu grada, na 8. katu stambene zgrade na Ferenščici. U tom slučaju je 17 vatrogasaca s četiri vozila ugasilo požar.

(Hina)

PODIJELI