PODIJELI

Francuskom komedijom “Novosti s planete Mars” u ponedjeljak, 10. srpnja otvara se četvrta Revija europskog filma, u sklopu koje će se, uz slobodan ulaz, prikazati sedam najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Art-kina Grič iz protekle sezone.

Reviju organiziraju Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u povodu četvrte godišnjice članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

Film koji otvara Reviju, “Novosti s planete Mars” Dominika Molla, priča je o čovjeku koji želi svakoga usrećiti, biti dobar otac, bivši suprug, kolega, brat, no njegova nastojanja poremeti neočekivani tijek događaja.

Slijedi Almodovarova “Julieta”, u čijem je središtu pedesetogodišnjakinja iz naslova filma koja se seli s partnerom iz Madrida u Portugal, gdje sreće nekadašnju najbolju prijateljicu svoje nestale kćerke i od nje saznaje da je ona dobro i ima vlastitu obitelj.

Britanska romantična komedija “Već mi nedostaješ” Catherine Hardwicke, na programu u srijedu, najavljuje se kao iskrena i snažna priča o dvjema najboljim prijateljicama čije se prijateljstvo stavlja na kušnju.

Iduća dva dana rezervirana su za skandinavsku kinematografiju – finsku humornu dramu “Povratak kući” Mike Kaurismäkija, o paru koji užurbani život u Helsinkiju mijenjaju malim mjestom te švedsku “Raj na zemlji” Kaya Pollaka, toplu priču o žiteljima malog sela na sjeveru Švedske.

Revija donosi još dva francuska filma – romantičnu komediju “Moj zločesti sin” Julie Delpy, u kojemu redateljica glumi 40-godišnu ženu karijeristicu u modnoj industriji koja se zaljubi u provincijskog kompjuterskog geeka, te poznatu ljubavnu dramu “Gospođa Bovary” Sophie Barthes.

Na obje lokacije projekcije počinju u 21,30 sat, a u slučaju kiše, filmovi će se održati samo u Art-kinu Grič.

PODIJELI