PODIJELI

Crveni križ Dugo Selo je prije par mjeseci prijavio projekt pod nazivom „Zabavne zlatne godine“ na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ukupno su odobrena 92 projekta, a među njima i dugoselski. Projekt je namijenjen osobama starije životne dobi, posebno onima koji žive na udaljenijim lokacijama gdje nema mnogo sadržaja za ovu dob. U sklopu projekta, sve do kraja godine, pa i duže provodit će se:

-razna zdravstvena mjerenja, predavanja, savjetovanja i edukacije,

-rekreacija, šetnje i ples,

-radionice- informatičke, tehničke, kuharske, likovne i kreativne,

– druženja – igre, književne večeri, zabava i izleti, posjeti bolesnima i nemoćnima,

– prezentacija aktivnosti – izložbe, prodaja proizvoda i radova

Ukupno će biti provedeno 773 sata raznih aktivnosti.

Vrijednost projekta je 62.600 kn, od čega će Ministarstvo financirati 49.600 kn, Zagrebačka županija preko Društva Crvenog križa Zagrebačke županije 10.000 kn, te Crveni križ 3.000 kn.

Projekt je prijavljen u partnerstvu sa udrugama umirovljenika: Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica, te SUH-om Dugo Selo, a podrška je dobivena i od jedinica lokalne uprave.

Projekt će se provoditi na nekoliko lokacija:

– Dugo Selo – prostor Crvenog križa, Udruga umirovljenika Dugo Selo;

– Brckovljani – prostor Udruge umirovljenika Brckovljani;

– Rugvica – društveni dom u Sopu i Rugvici i prostor Udruge umirovljenika Rugvica.

Od polovice svibnja na nekim lokacijama počela su zdravstvena mjerenja i rekreacija, a ostale aktivnosti će se početi odvijati od početka kolovoza. Svi zainteresirani mogu se javiti u svoje udruge umirovljenika ili Crveni križ radi svih detaljnih informacija, dok će se buduće aktivnosti najavljivati i putem plakata i medija, te letaka.

Nadamo se da će ovaj projekt pomoći našim starijim sugrađanima da im „zlatne“ godine budu i pune zdravlja, zabave, druženja i veselja.

PODIJELI