PODIJELI

“Aretej ili povijest kao baba vračara – vječno vraćanje istog”, naziv je izložbe građe Miroslava Krleže, otvorene u srijedu u Nacionalnoj sveučilišnoj biblioteci.

Na izložbi u sklopu šestog Festivala posvećenog tom književniku, naglasak je stavljen na Krležine rukopise, izdanja, pisma i dokumente pa smo zamolili grafologinju Ivanku Ćorić da analizira njegov rukopis te nam otkrije neke značajke Krležina karaktera.

Evo što kaže:

– Miroslav Krleža bio je jaka i energična osoba snažnog duha, mentalno vrlo fleksibilan i pragmatičan s izraženom potrebom za privatnošću. Okruženost prevelikim brojem ljudi donekle ga je emocionalno iscrpljivala. Imao je visoku sposobnost zapažanja detalja, dobru koncentraciju i izrazito visok stupanj radne etike. Također, imao je izraženu sposobnost objektivne procjene te dobre organizacijske sposobnosti. Imao je snažno razvijen logički, a posebno dobro razvijen analitički način razmišljanja. Pri suočavanju s problemima bio je spreman razmotriti različite opcije i alternative. Bio je spreman saslušati tuđa mišljenja, ali pritom nije mijenjao svoje stavove ako je smatrao da to nema smisla. Njegova energija bila je neiscrpna. Bio je osoba koja je s lakoćom prelazila preko svih prepreka i pritom je ostao usredotočen na svoj cilj. Bio je duhovit.

PODIJELI