PODIJELI

Konstituirajuću sjednicu zagrebačke Gradske skupštine koja je trebala početi u ponedjeljak u 10 sati, ministar uprave Lovro Kuščević odgodio je za 13 sati, zbog toga što, kako je rečeno, kvorum još nije ispunjen tako da se ne mogu donositi pravovaljene odluke.

– Kao što znate, ministar Kuščević je danas kao ministar uprave sazvao sjednicu za u 10 sati. Nažalost, kvorum još nije ispunjen tako da se ne mogu donositi pravovaljene odluke i ministar Kuščević odgađa sjednicu, znači istu, za danas u 13 sati, izjavila je novinarima glasnogovornica Ministarstva uprave Željka Perić u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Perić je izašla pred brojne novinare, fotoreportere i snimatelje koji su čekali izjave budući da je za danas uoči konstituirajuće sjednice Gradske skupštine bilo najavljeno potpisivanja sporazuma o suradnji stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti i njezinih partnera, s HDZ-om i Listom grupe birača nositeljce Brune Esih.

U Gradskoj skupštini su se okupili njihovi predstavnici – izabrani gradski zastupnici, a pridružio im se i ministar uprave Lovro Kuščević.

Sporan Lustigov potpis

Prema neslužbenim informacijama, potencijalna koalicija na čelu s Milanom Bandićem još uvijek nije osigurala 26 potpisa za promjenu imena Trga maršala Tita. Navodno im nedostaje jedan potpis, i to onaj Bandićevog zastupnika Branka Lustiga koji je odbio potpisati unatoč tome što je još prošli tjedan tvrdio da će to učiniti.

Nakon izjave glasnogovornice Perić, iz prostorije gdje se očekivalo potpisivanje sporazuma o suradnji izašao je i izabrani gradski zastupnik s Liste Brune Esih – Zlatko Hasanbegović. On je na pitanje Hine imaju li 26 potrebnih potpisa za promjenu imena Trga maršala Tita, a što je uvjet Liste Brune Esih za potpisivanje sporazuma, izjavio da “mora biti”.

(Hina)

PODIJELI