PODIJELI

Na jesenskom roku 2016. godine i proljetnom roku 2017. godine, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, uspješno je majstorske ispite položilo 180 kandidata u 22 zanimanja.

 

U Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zaprešiću održana je svečana podjela majstorskih diploma, na kojoj je svoje majstorske diplome preuzelo 90 majstora i majstorica, među kojima je njih osmero iz zaprešićkog kraja – autolimari Božidar Brebrić i Zlatko Svalina, bravar Mario Findrik, elektroinstalater Kristijan Tolić, automehaničar Mario Šilipetar, frizerke Ana Marija Ivanović i Marijana Krpić Vranko te vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije Danijel Kukec. Diplome majstoricama i majstorima s područja Udruženja obrtnika Zaprešić, uručila je predsjednica Jasenka Jančić.

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnost za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja, kao i veća konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.

Jedna od najvažnijih zadaća majstora je i prenošenje stečenih znanja i vještina novim generacijama. Majstorice i majstori imaju značajnu ulogu kao stručni učitelji koji kod mladih ljudi, budućih obrtnika, trebaju razviti i poticati osobnu, stručnu i socijalnu kompetenciju te im pomoći da se razviju u stručne i kvalitetne majstore i ljude.

PODIJELI