PODIJELI

Bogata je i raznolika ponuda Zagrebačkoga kulturnog ljeta – ZgKUL, a doista kul je ovih večeri biti u Novome Zagrebu i osvježiti se odličnim koncertima Ljetne pozornice Bundek!

Tu nas već danas – ovoga ponedjeljka 10.7. očekuje poznati međimurski etno pjevač Mirko Švenda Žiga u pratnji njegovih Bandista. Bit će to presjek poznatih popijevki međimurskoga kraja uz pokoju pjesmu slavonskoga, pa i makedonskog folklora u Žiginim aranžmanima, a poseban začin programu izbor je iz pjesmarice u čast legendarnome šansonijeru, “zlatnome trešnjevačkom dečku” Zvonku Špišiću.

U utorak 11.7., pak, u sklopu Ljetne pozornice Bundek starta dvodnevni mini-ciklus “Jazz na Bundeku” koji otvara “jedan od naših najuzbudljivijih sastava”, prava glazbena atrakcija – sastav Chui u pratnji Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Andreasa Marinella.

Elektro-jazz sastav Chui

Band neobičnog naziva u sastavu Toni Starešinić, klavijature, Vojkan Jocić, saksofon i Janko Novoselić, bubnjevi, već pet godina uspješno spaja klupsku plesnu glazbu s jazzom, elektronikom i rock’n’rollom, a zajedno s Jazz orkestrom HRT-a u ožujku ove godine održao je dva u potpunosti rasprodana koncerta u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Koncert na Bundeku donosi program s nastupa u Gorgoni, a sjajni glazbenici sastava Chui i Jazz orkestra HRT-a pozivaju sve da u utorak 11.7. otkriju zašto je kritika ove njihove zajedničke nastupe proglasila “jazz koncertima godine”.

A nakon Chui i Jazzera HRT-a, u srijedu 12.7. u goste nam ponovno stižu najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već petu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se i kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji.

Svjetski Jazz orkestar Međunarodne glazbene mladeži

Na Ljetnoj pozornici Bundek pred godinu dana održali su zapaženi nastup pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille, a ove godine najavljuju program atraktivnoga naslova Hot Zagreb Latin Night u kojemu im se pridružuju i međunarodno priznati solisti: Karlheinz Miklin, saksofon, Hector Martignon, klavir, Andy McKee, bas i John Riley, bubnjevi.

Puno je razloga da početak novoga tjedna provedete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek. Svi programi počinju u 21:00 sat, a ulaz na sve programe je – slobodan!

Program na Ljetnoj pozornici Bundek
PODIJELI