PODIJELI

Već dva mjeseca na nekoliko lokacija u Velikoj Gorici možete iznajmiti javne bicikle. Prilika je to za sve zainteresirane, koji nemaju vlastitog ljubimca na dva kotača, da ove tople dane provedu u rekreaciji i obilasku Velike Gorice i okolice. Prvih pola sata korištenja bicikla je besplatno, a svaki sat naplaćuje se osam kuna.

Iznajmiti možete klasični ili električni bicikl, a ako se odlučite za električni, punionice za njega nalaze se na fotonaponskim panelima.Odlučite li se samo za rekreaciju, možete iskoristiti 35 kilometara uređenih biciklističkih staza koje povezuju Turopolje, Posavinu i Vukomeričke gorice, a protežu se i uz glavne gradske ceste i obilaznice.

No, savršen recept za što ispunjenije i zanimljivije, nezaboravne ljetne dane ima Turistička zajednica grada Velike Gorice. Osim što ćete se rekreirati, iskoristite vrijeme za obilazak znamenitosti Turopolja. Krenite iz centra Velike Gorice, od Muzeja Turopolja. Najzanimljivija odredišta definitivno su Stari grad Lukavec, zatim kurija Modić Bedeković u Donjoj Lomnici, Drvene kapelice Turopolja i Pokuplja, ali i Arheološki park Andautonija. No, želite li uživati u zelenilu i prirodi, posjetite Ključić Brdo, Odranski Ribič, Cowboy ili Etno selo Novo Čiče.

PODIJELI