PODIJELI

Filmski djelatnik, producent i glumac Branko Lustig nesumnjivo je u svijetu najpoznatiji hrvatski član parlamenta. Za dvostrukog oskarovca i vijećnika zagrebačke Gradske skupštine u svijetu se sigurno više zna nego za sve najviše hrvatske dužnosnike, ministre, zastupnike i vijećnike – zajedno.

Konkurenti su mu možda jedino sportaši, u svojem fahu podjednako uspješni zlatni olimpijci, ali ni oni (Sandra Perković, Červar, Janica…) se nisu nimalo usrećili izletom u politiku. Čini se da će slično proći i politički izlet Branka Lustiga.

Njegov nedolazak na drugu konstituirajuću sjednicu zagrebačke Skupštine i promptna zamjena gospodinom Vjekoslavom Jelečom, iz iste, Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, u javnosti je izazvala, a što drugo, sumnjičenja i nedoumice. Posebice ono nemušto Bandićevo brže-bolje opravdanje da je glavni razlog starost i bolest gospodina Lustiga.

Zbunjen i zatečen

Naravno, većina promatrača političkih zbivanja u Zagrebu i Hrvatskoj i s dvocifrenom, pa možda čak i jednocifrenom inteligencijom logično pretpostavlja da je glavni razlog Lustigova nedolaska nezadovoljstvo promjenom naziva najljepšega trga u Zagrebu. Ponajbolji dokaz je i zatečenost i zbunjenost igrača s klupe Jeleča, neurokirurga iz KB-a Dubrava.

Sve to petljanje zapravo je političkim zmešancijama poprilično dezavuiralo, gotovo bismo rekli i – sauchiralo, društveni položaj, u svojem poslu dvaju uglednih građana.

(Autori: Željko Valentić i Biljana Bašić)

Više pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koji je u prodaji od petka, 14. srpnja!

PODIJELI