PODIJELI

Kandidat platforme Zagreb je naš, unatoč potpisanom sporazumu s partnerima iz drugih stranaka i gorljivim parolama vodstva te platforme, glasao je za kandidata stranke Milana Bandića i tako, kako tvrde bivši partneri i kolege, izdao kvart svoje “crvene” Trešnjevke.

S druge strane, Švaljekini su, na šok i iznenađenje nesuđenih partnera iz SDP-a, s Bandićevim ljudima i HDZ-om preuzeli drugu najveću gradsku četvrt u kojoj je, među ostalim, i jedan HDZ-ovac glasao za SDP-ovu kandidatkinju da bi se uopće mogao konstituirati jedan, barem za HDZ, definitvno izgubljen mjesni odbor. Učinio je to bez obzira na moguće stranačke sankcije koje su mu, naravno, bile najavljene samo pola sata nakon njegove iznenadne odluke, i to telefonskim pozivom “odozgo”.

To su samo su neki od primjera i posljedica postizborne političke “kupnje” i, kako mnogi tvrde, besramnog stranačkog trgovanja u dramatičnoj završnici formiranja mjesne samouprave – vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora diljem Zagreba.

Dramatičan pad – principa

Najdramatičnije i najbizarnije bilo je, prema svemu sudeći, formiranje samouprave na Trešnjevci jug – kvartu s više od 66.000 stanovnika gdje se, kako mnogi izigrani predstavnici stranaka tvrde, najprije osramotila u dosadašnjim javnim nastupima “najprincipijelnija” politička opcija – Zagreb je naš.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koji je u prodaji od petka, 14. srpnja!

PODIJELI