PODIJELI

Ne morate putovati do Meksika, Amerike ili Portugala, da biste ovoga ljeta doživjeli mnoge strane svijeta! Dovoljno je ovih dana svratiti na Bundek, gdje će svi posjetitelji moći uživati u nezaboravnim glazbenim putovanjima. Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je – slobodan!

Njih ne treba posebno predstavljati – oni su “naši omiljeni Meksikanci” Mariachi Los Caballeros i za četvrtak 13.7. pripremaju veliku glazbenu feštu. U iznimno bogatoj karijeri što traje gotovo dvadeset godina, posebno ističu zadnje velike uspjehe: ovacijama popraćeni koncert uz velikoga meksičkog tenora Ramona Vargasa u dvorani Bele Bartoka u Budimpešti, kao i koncert uz Tamburaški orkestar HRT-a u kojem su na nesvakidašnji način spojili hrvatsku i meksičku tradicijsku glazbu. Mariachi u Hrvatskoj: іSi Señor! Dobra glazba i odlična zabava su – zagarantirane!

A iz Meksika već u petak 14.7. selimo se glazbom na sjevernoamerički kontinent! Naša vrsna vokalistica Ivana Galić i njezin band The Southland uz Prateći vokalni sastav Ladies pod vodstvom Ive Juras pripremaju program gospela pod naslovom I believe – u čast Mahalie Jackson i Sister Rosette Tharpe.

Ivana Galić

Ove dvije dame gospela najznačajnije su za ovaj izvorni američki glazbeni žanr, pojašnjava Ivana. Mahalia Jackson svoj je glazbeni život podredila isključivo spiritualima, odbila je i velikog Loiusa Armstronga zbog svoje ljubavi prema gospelu i to u vrijeme teške ekonomske krize kad se od glazbe a naročito pjevajući gospel nije mnogo zarađivalo. A s druge strane, malo mlađa, kuma rock’n’rolla, Sister Rosetta Tharpe, preteča mnogim velikanima rock glazbe poput Elvisa Presleyja, Jerryja Lee Lewisa i Johnnyja Casha, prva kojoj je uspjelo da gospel pjesma zauzme 2. mjesto na Billboardovoj ljestvici s pjesmom Strange Things Happening Every Day.

Ivanin band The Southland nastupa u sastavu Darko Horvat, gitara, Nenad Resnik, električna gitara, Neven Resnik, orgulje i Boris Beštak, bubnjevi, a ovoj Ivaninoj najavi ne može se ništa drugo dodatno do pozivnice da se i ovog petka nađete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek i uživate u izvedbama ovih vrsnih glazbenika.

Kvartet Mascara

A nakon gospela, u subotu 15.7. na kraju festivala putujemo nazad preko Velike bare na stari europski kontinent – u Portugal, a tu nas dočekuju članovi slovenskoga sastava Mascara – Polona Udovič, vokal, Timi Krajnc, gitara, Vojko Vešligaj, gitara i Mitja Režman, bas gitara – te u društvu gosta na udaraljkama Vida Ušeničnika pripremaju večer fada koju ne smijete propustiti.

Očekuje nas bogati program od tradicionalnoga fada preko Astora Piazzolle do poznatih hitova Stinga, Marize i Cohena.

Program na Ljetnoj pozornici Bundek
PODIJELI