PODIJELI

Trideset godina u Samoboru postoji krojački obrt koji je osnovala Ljubica Novosel, a danas ga vodi njezina kći Mateja nakon što je majka otišla u mirovinu. U Perkovčevoj ulici smješten je dio modnog ateliera “Teja” gdje mušterije dolaze naručiti komad odjeće koji su si silno poželjele.

Odjeća se šije na drugoj lokaciji gdje su smještene i četiri druge šivaće mašine na kojima nastaju umjetničke kreacije zahvaljujući vrijednim rukama Mateje, ali i njezine majke Ljubice koja uskoči po potrebi, kad posla ima najviše. Svibanj i lipanj udarni su mjeseci za rad jer tada je najviše vjenčanja, krizmi i pričesti pa nije pretjerano reći da se u proljeće radi od 0 do 24 sata.

Ni ostatak godine nije manje dinamičan jer, kako kaže Mateja, kad obožavaš svoj posao, uvijek imaš što raditi. Naročito voli crtati krojeve – dizajnirati. Ponosna je kreatorica odora Zagrebačkih mažoretkinja koje se šiju industrijski, no ideja je Matejina, a u posljednje vrijeme sve više radi i za samoborska kulturno-umjetnička društva.

Mateja Novosel

Biti u trendu

– Veoma volim konstrukciju, odnosno kroj, po čemu se može prepoznati moj rad jer me privlači struktura arhitekture. Ne postoji trendovski model a da se u njega ne bi mogao ubaciti tehnički dio koji najviše volim – kaže četrdesetogodišnja Mateja. Od majke Ljubice naučila je gotovo sve.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koji je u prodaji od petka, 14. srpnja!

PODIJELI