PODIJELI

Hrvatski Telekom Prva liga, novo ime pa i novo izdanje elitnog hrvatskog nogometnog natjecanja, svakako znači i nove početke za Inter iz Zaprešića i Cibaliju, koji otvaraju prvenstvo. Žuti svakako imaju više razloga za optimizam pred početak nove sezone.

Uprava kluba iz Zaprešića već dugo gradi stabilnog prvoligaša i Inter uvijek ima svoje zasluženo mjesto među najboljima. Tako će biti i ove sezone, ali se očekuje barem mali iskorak.

U posljednjih nekoliko sezona Zaprešićani su imali sjajne momčadi i pojedince, a njihovim transferima održala se i stabilnost kluba te se čak ostvario i blagi rast. Ove sezone momčad je pojačana Haramustekom, Bencunom, Prengom, Tomičićem i Rakom koji bi trebali donijeti prevagu i osigurati Interu željeno osmo mjesto na tablici. Inter je u pripremnom razdoblju pružio nekoliko kvalitetnih partija među kojima se najviše ističe pobjeda nad Mariborom.

S druge strane, Cibalia nema prevelikih razloga za optimizam. Ljetnu stanku obilježile su svađe igrača i trenera, trenera i uprave, igrača i uprave. Legendarni Mladen Bartolović na klupi nebeskoplavih još uvijek koliko-toliko drži kontrolu svlačionice te mu igrači predvođeni ikonom Franom Vitaićem još uvijek vjeruju unatoč velikim financijskim problemima kluba.

Cibalia je s lakoćom prije koji mjesec održala status prvoligaša protiv HNK Gorice, no upitno je hoće li uopće izdržati sezonu. Inter i Cibalia sezonu otvaraju u petak (20 sati) u Zaprešiću, a domaći se nadaju velikoj podršci i većem broju gledatelja jer se na prvu utakmicu sezone očekuje i dolazak znatnog broja Vinkovčana.

PODIJELI