PODIJELI

Iako je obnovljen prije nepunih deset godina, uz troškove renovacije od preko 250 milijuna kuna, Kvaternikov trg nije baš ‘sjeo’ građanima Zagreba. Nekadašnju tržnicu zamijenile su bezlične i prazne betonske površine koje nerijetko izmame negativne komentare Zagrepčana.

U Facebook grupi ‘Zakaj volim Zagreb‘ izgled Kvatrića je, od svih ljudi zaokupljenih ovom temom, dobio palac dolje. Damir Gasparlin ga je prokomentirao riječima: – Ovo je projektirao netko tko se inače bavi projektiranjem kamionskih parkirališta i terminala za pretovar robe – jedno od najružnijih mjesta u gradu, bez duše i bez ikakvog smisla.

Đurđa Masnjak se nadovezala riječima: – Ovo je asfaltna ploha, ogoljena, pusta, dosadna, zakakana. Tu se čovjek nema razloga zaustaviti, sliku napraviti, sjesti. Uživat na tom trgu? To je samo želja.

Zašto je tomu tako pojasnila je Zvonka Zg: – (zato) Kad su naši džepovi nekom ‘na izvol’te’. Nenad Kirich se pak sarkastično obrušio na vladajuće(g): – Ako pobjegneš s kamena, onda ti je valjda beton jako ‘šik’.

Kvaternikov trg danas (Foto: Facebook / Zakaj volim Zagreb / Generacija Logistike)
Kvaternikov trg ’80-ih (Foto: Facebook / Zakaj volim Zagreb / Davorko Ruff)

– Ljepota je davno odselila s Kvatrića, riječi su Igora Laude.

PODIJELI