PODIJELI

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje grada Ivanić-Grada nastale uslijed olujnog nevremena i tuče dana 7. srpnja 2017. godine, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Grad Ivanić-Grad dužan je unijeti procijenjene poljoprivredne štete u Registar šteta u poljoprivredi.

Podsjećamo i kako je 29. lipnja 2017. godine župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Klinča Sela nastale uslijed olujnog nevremena i tuče u srijedu, 21. lipnja 2017. godine, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

Nadalje, elementarna nepogoda proglašena je i 5. srpnja za područje grada Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko nastale uslijed olujnog nevremena i tuče dana 28. lipnja 2017. godine, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama, te stambenim i gospodarskim objektima.

(zagrebacka-zupanija.hr)

PODIJELI