PODIJELI

Sudjelovanjem u utrci Mliječna staza, koja će se održati 9. i 10.rujna u Zagrebu, podržavate osnivanje prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu koja trebaju najbolju moguću skrb.

Banke humanog mlijeka pomažu prijevremeno rođenoj djeci i ostaloj novorođenčadi da prežive prvo, neizvjesno razdoblje života i lakše se oporave uz pomoć najhranjivijeg i najzdravijeg mlijeka koje za njih postoji. Majčino mlijeko, svoje ili donirano od druge mame, za ove je male borce najbolja hrana i lijek.

Uz podršku hrvatskih građana i tvrtki, UNICEF, Ministarstvo zdravstva i Hrvatska udruga grupa za potporu dojenju (HUGPD) pokreću osnivanje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj. Humanitarnom utrkom Mliječna staza 2017. pomoći će se pronijeti poruka o važnosti banke humanog mlijeka i osigurati sredstva za provedbu ovog zajedničkog projekta za naše najmlađe.

Prva je na rasporedu dječja utrka, 9. rujna, koja u 10h kreće s Europskog trga, a idući dan će od 18, 30 s Kvaternikovog trga trčati odrasli.

Sve detalje pronađite na stranici Mliječne staze.

PODIJELI