PODIJELI

Utakmicu će suditi prekaljeni hrvatski sudac iz Rijeke, Ivan Bebek, koji još uvijek kotira za jednog od najboljih u Hrvatskoj.

Iako joj je matični teren stadion u Kranjčevićevoj, momčad zagrebačke Lokomotive prvo kolo nove sezone Prve lige otvorit će na Maksimiru. Istok grada dočekat će, ni manje ni više, splitski Hajduk, ali ovoga puta ne protiv Dinama, već protiv uvijek “napaljenih“ lokosa. Bit će to prava uvertira u novu sezonu s obzirom da su se obje momčadi preko ljeta pojačale, osobito Hajduk koji opet pompozno najavljuje velike stvari.

Hajdukov trener Joan Carillo, koji se pred kraj prošle sezone pokazao kao odlično rješenje na klupi, imat će start “od nule“ na klupi Bijelih, ali i velika očekivanja na leđima, pogotovo otkako mu je Uprava, predvođena predsjednikom Ivan Kosom i sportskim direktorom Mariom Brancom, dovela nekoliko obećavajućih pojačanja. Izuzev činjenice da je ostao Marko Futacs, prvi Hajdukov najbolji strijelac lige nakon dugih 25 godina i Ardiana Koznikua, na Poljud je, između ostalog, stigao i Borja Lopez, stoper iz Barcelone, koji bi tijekom ove sezone trebao biti stup obrane Splićana, premda je dosad igrao za Barcelonu B, a nikad za prvu momčad.

No za naše podneblje Lopez bi mogao biti jedno od boljih Hajdukovih pojačanja. Također tu su još uvijek i Erceg, Hamza, Vlašić – sve igrači koji su i lani bili nositelji igre majstora s mora.

Lokomotiva, pak, kao i svake sezone, u ligu starta s puno mladih i nedokazanih igrača, no upravo se to dosad pokazivalo kao njezina prednost. Lokosi znaju da igraju za skaute, interno su posloženi bolje od većine HNL klubova, ali u kadru imaju i nekoliko ozbiljnih i već sad etabliranih prvoligaških igrača koji su stigli i do reprezentativnih nastupa iako imaju malo godina. Tako da im kao i svake sezone jedini problem predstavljaju navijači kojih nema. Ipak, lokosi će i ove sezone pretendirati na vršnih pet pozicija na tablici, a uvodan pozitivan rezultat mogao bi ih visoko vinuti, dok bi za Hajduk, koji je realno još uvijek više orijentiran na susrete s bugarskim Levskim i svojim novim pokušajem u Europi, loš rezultat na Maksimiru značio udarac za samopouzdanje Splićana.
Na tome će svakako i Zagrepčani temeljiti svoju pripremu za dvoboj jer ova utakmica definitivno jest mali derbi odmah na početku natjecanja, dakle ulozi su veliki.

Utakmicu će suditi prekaljeni hrvatski sudac iz Rijeke, Ivan Bebek, koji još uvijek kotira za jednog od najboljih u Hrvatskoj, što je još jedan dokaz da će mnogo očiju biti uprto prema Maksimirskoj 128 u nedjelju od 19 sati.
Utakmica se igra na Maksimiru jer je Kranjčevićeva pod radovima, kao i još neki bliži, zapadni dijelovi Zagreba, no iako Dinamo na svom stadionu ni 24 sata ranije igra protiv Istre, stanje travnjaka, kako doznajemo, ne bi trebalo biti upitno za ogled lokosa i „bilih tića“.

U povijesti je Lokomotiva Hajduku uvijek bila neugodna tempirana bomba, kao i svim drugim klubovima u ligi, osobito kada igra kod kuće što je slučaj i ove nedjelje. Prošle sezone lokosi su s Hajdukom u četiri susreta zabilježili dva remija, po jedan u Zagrebu i u Splitu, te po jednu pobjedu, ali i poraz. Budući da će Hajduk u nedjelju u Zagreb stići teških nogu i s mislima usmjerenim na europske utakmice, Lokomotiva će zaista imati veliku šansu otvoriti prvenstvo pozitivnim rezultatom.

PODIJELI