PODIJELI

Ima obrt i OPG, kupuje zemlju i ulaže u mehanizaciju, ima jedan dućan, a otvara još dva.

Iz okolice Vrbovca stiže lijepa priča o radišnoj obitelji Dobošić čija glavna junakinja Marina (28) nosi titulu najuzoritije seoske žene Zagrebačke županije. Čovjek bi pomislio kako je za osvajanje titule potrebno njegovati tradiciju, no, Marina je sve samo ne to- iz Požege se doselila u Žabnicu i supruga nagovorila da promijeni djelatnost- obitelj se do tada bavila proizvodnjom milijeka.

Ratarstvo ju je privlačilo više od stočarstva i uspjela je nametnuti ideju da se bace u proizvodnju buče i proizvoda od nje i to im je danas glavna djelatnost. Iako su prvu godinu bili debelo u minusu, danas, nakon osam godina, godišnje proizvode 12 tisuća litara bučina ulja, ali i koštice u četiri okusa- prirodne, slane, koštice s čilijem i koštice umočene u čokoladu. Obitelj obrađuje 80 hektara zemlje, od čega 40 odlazi na buču, a ostatak na kukuruz, heljdu i pir.

I ne samo to, Marina je sama osmislila namaze od bučinih koštica- u ponudi imaju običan namaz, te onaj s dodatkom češnjaka.

-Osmislila sam ih eksperimentiranjem, dok jedem doma i radim pokušavam smisliti neki novi proizvod. Stalno treba izmišljati nešto novo, jer je cilj zadržati kupce i stvoriti nove- kaže Marina Dobošić.

Krajem kolovoza u prodaju će pustiti i bučina ulja, jedno s čilijem, a drugo s češnjakom. O proizvodnji ulja brine se svekar, a Marina uskače kad pronađe vremena. Dan joj je ispunjen od jutra do mraka, jer se ona brine o marketingu, čak je i etiketu za ulja osmislila sama, a dizajner ju je pretočio u stvarnost.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koji je u prodaji od petka, 14. srpnja!

PODIJELI