PODIJELI

Grafit nije samo šaranje po zidu, on je način izražavanja, prenošenje poruke, kritika društva, politike i stanja u državi

Mlade snage Multimedijalnog kluba Pozitiv uspješno su odradile drugi po redu ART FLOOR – graffiti jam u Dugom Selu. Mladi su željeli predstaviti uličnu umjetnost ili, bolje rečeno, street art. Grafit nije samo šaranje po zidu, on je način izražavanja, prenošenja poruke, kritika društva, politike i stanja u državi. Grafiti nisu samo vandalizam, a da biste se u to uvjerili, posjetite Dom kulture u Dugom Selu, gdje su zidovi dobili novo značenje.

Teško ‘dobiti zid’.

Marija Babić, organizatorica događaja, došla je na ideju o tome u razgovoru sa svojim prijateljima i kolegama koji se bave crtanjem. – Prijatelji su mi se požalili da ih rijetko tko shvaća ozbiljno i da se ne može dobiti zid od Grada kako bi mogli pokazati što zapravo znači ova vrsta umjetnosti. Obećala sam da ću projekt predstaviti u Savjetu mladih Grada Dugog Sela i, na moju veliku radost, članovi su pozitivno prihvatili moj prijedlog te smo krenuli u realizaciju – kaže Marija. Priznaje da je naišla na nekoliko prepreka, a najviše joj je smetalo to što su tražili da odredi temu crtanja na graffiti jamu.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koji je u prodaji od petka, 14. srpnja!

PODIJELI