PODIJELI

U novu sezonu Prve lige možda i s najviše elana, nada i perspektive ulazi NK Osijek. Otkako je u srce Slavonije stigao svjež mađarski kapital, Osijek se velikim koracima vraća na staze stare slave, a nakon što su Osječani lani zauzeli četvrtu poziciju u ligi te do posljednje minute prvenstva u klinču držali veliki Hajduk, za ovu sezonu očekivanja i ambicije su veliki.

Okosnica momčadi ostala je praktički ista, sve su to domaći mladi igrači gladni uspjeha za svoj grad i klub, dok su i sva Osijekova pojačanja u posljednje vrijeme uvijek bila pogođena. Dodajmo da Osijek ovu utakmicu igra između dvije utakmice Europa lige, što je dodatan uteg za momčad s Drave.

S druge strane NK Rudeš, simpatični klub sa zapada grada koji debitira u Prvoj ligi, poprilična je nepoznanica, ali Rudešanima svakako većina zagrebačke, ali i hrvatske javnosti drži palčeve. Jer nakon što su lani protutnjali Drugom ligom, osvježenje na prvoligaškoj sceni svakako je bilo prijeko potrebno. Rudešani iza sebe, čini se, imaju stabilne ljude i klub, suradnja s Alavesom odjeknula je kao bomba pozitivne energije na domaćoj nogometnoj sceni, a nakon odlaska Igora Bišćana u Sloveniju, doveo je u Rudeš i stranog, španjolskog trenera.

Kadar je još uvijek nepoznanica, iako tu ima nekoliko prekaljenih igrača poput Bodrušića ili, pak, mladih i velikih talenata kao što je Karlo Lulić, no još uvijek nitko ne može tvrditi kako će Rudeš krenuti i igrati u svojoj premijernoj sezoni Prve lige. Ipak, prve obrise toga saznat ćemo na teškom gostovanju u Gradskom vrtu.

PODIJELI