PODIJELI

U dane vikenda, od 14. do 16. srpnja od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 535 prometnih prekršaja, od čega je 108 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 101 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 108 vozača.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 15. srpnja u 23.30 sati u Jastrebarskom, u Brezovečkoj ulici, kod 35-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg u organizmu.

Najviše zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u subotu, 15. srpnja u 0.05 sati u Ivanić Gradu, u Šiftarovoj ulici, kod 43-godišnje njemačke državljanke koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,96 g/kg alkohola.

(zagrebacka-policija.hr)

PODIJELI