PODIJELI

Hrvatski dragovoljac krenuo u pripreme bez trenera nakon odlaska Damira Milinovića. Novi će biti poznat do 17. kolovoza

Drugoligaši su počeli s pripremama za novu sezonu koja počinje u petak 18. kolovoza. Kao i svake godine u Drugom HNL-u očekuju nas nova lica i novi klubovi, ove godine to su Kustošija, Varaždin i Hajdukova druga momčad.

Kustošija, kao novopečeni drugoligaš, polako stvara momčad za premijeru u drugoj ligi. Pomoćni trener Ivan Zubić nada se da će nova lica u svlačionici donijeti kvalitetu potrebnu za ostanak u ligi:

– Standardi druge lige su nekakvih 30 – 40 igrača na probi, mi ih imamo 30 i nadamo se da će se momčad vrlo brzo iskristalizirati. Ostali su nam stožerni igrači, poput Šuškovića i Ivana Horvata, a trudimo se momčad još dodatno pojačati. Nikola Đurđek zahvalio nam se i razišli smo se u korektnim odnosima, a kao vratar je doveden Berković, koji je velik potencijal i jedan je od vrhunska tri golmana u trećoj ligi prošle sezone. Osim toga, Nikola nam je i u radnom odnosu, što nam je još dodatno otežavalo stvari. Priključio nam se i Dino Drpić, od kojeg očekujemo, ako bude spreman, da bude pojačanje. To nam je došlo kao grom iz vedra neba. Drpić je ovdje da vidimo koliko može, budući da tri-četiri godine nije igrao nogomet. Uostalom, Drpića ionako zanima trenerski posao, planira upisati akademiju u roku godine dana. Također dosta očekujemo od Hanžeka i Ceraja koji bi se mogli pokazati pojačanjima. Tražili smo momke koji mogu pojačati momčad i koji su željni rada i rezultata. Očekujemo puno i od Ivana Al-Tharwana koji nam je prošlo proljeće pokazao da bi mogao biti kvalitetno rješenje u napadu i nadamo se da će ove sezone biti potpuno spreman i pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva. Nadamo se da ćemo u trećom kolu igrati na Kustošiji, a ne na Rudešu i cilj ove sezone ostanak je u ligi. Moja prognoza je sredina tablice, mirna borba za ostanak, možda u jednom dijelu sezone budemo u donjem dijelu tablice, ali smatram da ćemo na kraju završiti od 5. do 8. mjesta.

A Sesvete su u prošloj sezoni ostvarile čak i bolji plasman od petog mjesta, završili su na četvrtom. Novi trener Sergej Jakirović nada se da bi ove sezone taj uspjeh mogli ponoviti ili čak poboljšati:

– Očekujem da novopridošli igrači donesu stabilnost i sigurnost na pozicijama s kojih su nam otišli igrači koji su kod nas bili na posudbi. Svakako da očekujem iskorak i želim da momčad funkcionira dobro na terenu. Potrudit ćemo se da u novoj sezoni afirmiramo neke mlađe igrače. Bili smo jako efikasni prošle sezone, volio bih da takvu sezonu u napadačkom smislu ponovimo, a da poboljšamo obranu. Moramo biti čvršći nego prošle sezone. Naše su najveće pojačanje u novoj sezoni igrači koji su ostali, njih je osam, tako da sam s tim zadovoljan. Vratio nam se Martin Maloča iz Saudijske Arabije i tu smo dobili jednu stabilnost u veznoj liniji. Imamo još nekoliko igrača na probi kad je riječ o napadačkom dijelu momčadi, ali ostaje vidjeti koji od njih može zadovoljiti naša očekivanja. Volio bih završiti sezonu što dalje od zone ispadanja, a za ostalo vidjet ćemo, možda budemo i bolji nego prošle sezone.
Lučko se prošle sezone jedva spasilo od ispadanja, a novi trener, Besnik Prenga, nada se da će ova sezona biti puno mirnija:
– Ekipu smo dosta pomladili, došlo nam je dosta juniora iz Lokomotive i nadam se da će doći još barem dva-tri. Priključilo nam se i nekoliko igrača iz treće lige. Imperativ je, naravno, što prije osigurati ostanak u ligi. Dat ćemo sve od sebe da budemo u prvih šest momčadi lige. Naš je cilj također dati priliku mladima. Vjerujem da ćemo biti solidna ekipa s kojom će se svi morati dobro pomučiti da dođu do bodova.

Hrvatski dragovoljac u novu sezonu ulazi bez trenera budući da je Damir Milinović odstupio s mjesta trenera Dragovoljca onog trenutka kad je iz kluba otišao dopredsjednik Županović. Dragovoljcu su otišli Kenda, Goda i Vizinger, a došli su Trojan Maloku i Josip Slišković koji se priključio iz Trnja. Novi trener Dragovoljca trebao bi biti poznat već u ponedjeljak.

Gorica, koja je imala najkraću pauzu, jer su igrali doigravanje za Prvi HNL, u novu sezonu također ulazi s novim trenerom. Dean Klafurić vodit će momčad u kojoj nema najboljeg strijelca Drugog HNL-a u prošloj sezoni, Benjamina Tatara koji je preselio u Slaven Belupo. Klub je za novu sezonu pojačan dolascima Dvornekovića, Čagalja, Damira Milanovića i Tina Pavličića, a ostaje vidjeti može li Gorica ponoviti rezultat od prošle sezone ili ga čak i poboljšati.

 

PODIJELI