PODIJELI

-Vlada će nastaviti s partnerskim odnosima s hrvatskim gradovima i općinama, a moja vrata kao i ona ministra su otvorena za župane-, kazao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković na Danu Zagrebačke županije, koji se tradicionalno obilježava 17. srpnja.

Dodao je da će prilikom pipreme za državni proračun za iduću godinu voditi računa da se on uskladi sa županijskom razinom, jer u prošlosti je bila primjetna, kako je rekao,  nedovoljna interakcija središnje vlasti i županija. Riječ je o sinergiji nužnoj za daljnji razvoj zemlje, te će Vlada nastaviti s financijskom pomoći posebno kod povlačenja sredstava iz EU fondova.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je da je Zagrebačka županija jedna od tri županije u zemlji koje više daju nego što dobivaju sredstava iz  državnog proračna. Županija koja gravitira Zagrebu ima samo 8.376 nezaposlene osobe, a i taj je broj ove godine manji nego prije.

Po zaposlenosti je, dakle, među vodećim u Hrvatskoj, a tu je i niz projekata koje će taj broj još više povećati od vodoopskrbe, hladnjače, do obnove Naftalana u Ivaniću koncem iduće godine.

Miahel Zmajlović, predsjednik županijske Skupštine nije propustio priliku istaknuti da je skupština zagrebačkog prstena konstituirana iz prvog pokušaja, ali i da se moraju nadići ideloške podjele u društvu, koje su veće nego ikad, a koje koče daljnji razvoj zemlje.

Među brojnim uzvanicima najviše je bilo političara koji još uvijek nisu na godišnjem odmoru, kao što je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja se najviše zadržala u razgovrou s Ivanom Šukerom iz HDZ-a, a pale su i brojne puse sa starim poznanicima iz gradske i lolakne vlasti.

PODIJELI