PODIJELI

Hrvatska udruga zborovođa, Ansambl Zlatne godine i Pučko otvoreno učilište ove godine u Velikoj Gorici organiziraju ‘Vox – natjecanje u pjevanju i govorenju’

Natjecanje je namijenjeno djeci i odraslima koji se bave pjevanjem, recitriranjem, glumom, govorništvom, imitiranjem. U tim disciplinama mogu se pojedinačno natjecati za brončane, srebrne i zlatne nagrade, a moguće je osvojiti i Veliku nagradu – pokal i 1.000 kuna.

-Mnoštvo je ljudi s predispozicijom i talentom za pjevanje ili govorenje, a možda nisu imali mogućnost pokazati što umiju sa svojim glasom. Svrha ovog natjecanja jest dati im priliku da to pokažu, te da za prikazano budu nagrađeni ili mogu dobiti odgovarajuće stručno priznanje.

Ovo natjecanje namijenjeno je svim osobama, bez obzira na
dob, koje se amaterski ili profesionalno bave glasovnim izričajima.
To su pjevanje, recitacija, govorništvo, gluma i imitacija. Svatko tko se bavi pjevanjem ili govorenjem može se prijaviti za sudjelovanje na natjecanju u jednoj ili više kategorija. Predstavljanje može trajati do deset minuta.

Nakana organizatora je pridonijeti njegovanju, unaprjeđenju te širenju kulture lijepoga govorenja i pjevanja-kažu organizatori.
Natjecanje u pjevanju bit će organizirano u četiri kategorije: ozbiljna glazba, folklorna glazba, popularna glazba i džez, a govorenje je organizirano kroz kategorije: scenski govor, recitiranje, govorništvo i imitaciju.

(vgdanas.hr)

PODIJELI