PODIJELI

Udruženje obrtnika javlja kako su u tijeku prijave za pripreme za polaganje majstorskih ispita u jesenskom roku 2017. godine.

Prijave za pripreme se primaju u Udruženju obrtnika Velika Gorica, Kurilovečka 5, do 29. rujna 2017. godine za ispitni rok majstorskih ispita koji će se održati od 13. studenog 2017. do 22. prosinca.

Ako se prijavi minimalno deset polaznika pripreme će se održavati u Udruženju obrtnika Velika Gorica, a u suprotnom u Obrtničkom učilištu Zagreb.

Na uvodnom predavanju polaznici će dobiti sve važne informacije o provedbi majstorskoga ispita, kao i o samim pripremama za polaganje majstorskoga ispita. Termini priprema organizirat će se u dogovoru s polaznicima na samom uvodnom predavanju.

-U suradnji s nastavnicima polaznici će puno kvalitetnije i brže naučiti nastavna područja za polaganje teorijskih ispita majstorskoga ispita (pravo, gospodarstvo, radna pedagogija i stručna teorija), kao i za praktični dio radne pedagogije. Nastava je organizirana za predmete: gospodarstvo i financije, pravo i pravni propisi, radna pedagogija i stručna teorija. Nastava iz stručne teorije prema zanimanjima dijeli se u manje skupine i organizira tako da svaka struka ima predavanja s nastavnikom iz svoje struke. Pripreme ne uključuju praktični dio ispita, jer ste se za taj dio ispita spremali tijekom stjecanja radnog iskustva-kažu iz Udruženja obrtnika.

Za nastavu su pripremljena ispitna pitanja i katalozi, te literatura temeljem kojih će se pratiti nastava (uključeni u cijenu priprema). Cijena priprema za polaganje majstorskog ispita iznosi 4.400,00 kn (plaćanje u 4 obroka) prema računima koji će se dobiti na nastavi ili poštom na kućnu adresu.

Dodajmo i kako je u tijeku natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ‘Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo’, putem kojeg svi zainteresirani za polaganje majstorskih ispita mogu aplicirati za bespovratna sredstva za polaganje majstorskih ispita i pohađanje priprema.

(vgdanas.hr)

PODIJELI