PODIJELI

Projektu Mali tehnopolis Samobor dodijeljena su sredstva putem programa Europskog fonda za regionalni razvoj ‘Razvoj poslovne infrastrukture’ kojim je ostvario maksimalnu EU potporu za ovu namjenu u iznosu od 19.490.552,00 kuna (90,074%) bespovratnih sredstava. Tehničku pomoć i vođenje projekta do aplikacije vodila je Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.638.344,40 kuna, a preostali dio iznosa od 2.147.792,40 kuna (9,926%) financirat će se iz vlastitog udjela i učešća Grada Samobora.
Zagrebačka županija partner je, uz Poduzetnički centar Samobor, u ovom projektu koji uključuje rekonstrukciju, opremanje i stavljanje u funkciju postojećih građevina na prostoru bivše vojarne Taborec i njihovu prenamjenu u višenamjensko središte poduzetničkog razvoja Zagrebačke županije, a posebice samoborskog kraja.

Inače, Mali Tehnopolis Samobor će imati višestruku funkciju – poduzetničkog inkubatora za poduzetnike početnike te pružatelja poduzetničkih potpornih usluga kroz najam prostora, korištenje zajedničkih dvorana, edukacija koje se odnose na poduzetničke vještine i podizanje konkurentnosti poslovanja kroz korištenje tehnologija te mogućnosti korištenja aditivnih tehnologija u svojem poslovanju, obzirom da će biti opremljen najnovijom generacijom industrijskog 3D printera i 3D skenera.

(zagrebacka-zupanija.hr)

PODIJELI