PODIJELI

Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su devetu godinu za redom sredstva za provedbu projekta ‘Zaštita i očuvanje bijele rode u 2017.godini’ na području Zagrebačke županije.

Ovim projektom se vlasnicima/korisnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda godišnje isplaćuje naknada za održavanje krovišta u iznosu od 700,00 kuna po gnijezdu.
-Vlasnici/korisnici objekata koji na svom objektu (kuća ili gospodarska zgrada) imaju gnijezdo bijele rode, a do sada nisu sudjelovali u projektu, trebaju do 20. kolovoza kontaktirati Javnu ustanovu Zeleni prsten radi prijave gnijezda-poručili su iz JU Zeleni prsten.

Za ostvarivanje naknade u projektu potrebna je sljedeća dokumentacija:

-izjava – ispuniti i potpisati (preuzeti na mrežnim stranicama JU Zeleni prsten
Zagrebačke županije www.priroda-zagrebacka.hr)
– preslika osobne iskaznice
– preslika vlasničkog lista ili drugog dokumenta kojim se dokazuje vlasništvo
objekta
– preslika broja tekućeg računa (IBAN).

Traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu: JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, 151. samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor.

Korisnici koji su do sada sudjelovali u projektu i primali naknadu, a nisu ove godine potpisali izjavu prilikom terenskog obilaska djelatnika Javne ustanove Zeleni prsten, trebaju nas kontaktirati na telefon 6111-552 ili putem e-pošta: [email protected]

Bijela roda je simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Hvala stanovnicima Zagrebačke županije na brizi i očuvanju ove posebne vrste.

(vgdanas.hr)

PODIJELI