PODIJELI

Nakon što su smanjili plaće gradskim vijećnicima i gradonačelniku, te povećali naknade za novorođenčad, vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća na svojoj su trećoj sjednici donijeli odluku po kojoj će gradski vrtić, za one obitelji koje ove usluge koriste za troje i više djece, biti besplatan za treće i svako daljnje dijete. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tomica Pisačić pojasnio je da cijena za prvo i drugo dijete iznosi 550 kuna, a boravak trećeg djeteta od ove će godine biti besplatan. 

Pisačić je dodao kako se trenutno razmatraju mogućnosti smanjenja cijene čuvanja za drugo dijete što se planira realizirati iduće godine.

Vijećnici su izglasali i Odluku o naknadama za svoj rad temeljem koje će im se odbijati 250 kuna od paušala za svaku sjednicu kojoj nisu prisustvovali. Predsjednik Gradskog vijeća ima pravo na mjesečnu naknadu u iznosu od 2.500 kuna neto, potpredsjednik na 700 kuna, dok vijećnici dobivaju 500 kuna mjesečno.  Naknade za rad smanjene su već na prvoj radnoj sjednici, dok se sada radi samo o donošenju tehničke odluke. Smanjenjem naknada godišnje se u proračunu štedi 233 tisuće kuna, podsjetio je gradonačelnik Denis Kralj.

Osim toga, iz Grada su objavili i da će Grad Vrbovec sudjelovat će u nabavi udžbenika za obje osnovne škole, u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn, te će sufinancirati udžbenike učenicima srednjih škola slabijeg imovinskog statusa. Pravo na dodjelu financijskih sredstava za nabavu udžbenika u iznosu od 100,00 kn ostvaruju učenici srednjih škola koji su upisani u školsku godinu 2017./2018., koji imaju prebivalište na području Grada Vrbovca i koji posjeduju važeće Rješenje o dječjem doplatku.

(vrbovec.hr)

 

PODIJELI