PODIJELI

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, Borislav Turan, pohvalio je sve vatrogasce i uputio im zahvalu za sve što su učinili.

– Želim pozdraviti, ne samo naše vatrogasce koji su u Dalmaciji nego sve koji se bore s vatrenom stihijom. S dva vozila otišli su članovi DVD-a Vukovina, Buševec, Rakitovec, Kurilovec, Šćitarjevo i Šiljakovina. Oni zaslužuju pažnju jer su dobrovoljno otišli i neprekidno bili na terenu 24 sata. Želim ih za to pohvaliti i zahvaliti im se što su pomogli ljudima u Dalmaciji – rekao je zapovjednik Turan nakon što je podnio Izvješće o radu JVP-a u 2016. godini te Financijsko izvješće za 2016. godinu.Vatrogascima je u ime svih gradskih vijećnika zahvalio i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.
Prošle godine, djelatnici JVP-a imali su 264 intervencije, od kojih sedam na području susjednih općina. Na intervencijama je sudjelovalo 246 vatrogasaca koji su odradili 330 tisuća sati.

Za prošlu godinu u gradskom proračunu planirano je 9,9 milijuna kuna za JVP, a financijski plan je realiziran sa 93,36 posto. Ostvarili su prihod i iz vlastite djelatnosti od 136 tisuća kuna, pružajući uglavnom izvanredne usluge.

(kronikevg.hr)

PODIJELI