PODIJELI

Nakon najave iz vrtića o poskupljenju, Andrea Grdiša vijećnica SDP-a pitala je na sjednici Općinskog vijeća Klinča Sela načelnika Vučkovića, što misli poduzeti po pitanju poskupljenja ekonomske cijene smještaja djece u dječjim vrtićima.

Participacija roditelja za boravak djece u vrtićima u općini Klinča Sela znatno je veća od susjednih gradova i općina, te iznosi 850 kuna po djetetu. Primjerice u Jaski i Pisarovini je 600, a u Samoboru 580 kuna. Budući da je još u travnju ove godine najavljeno poskupljenje vrtića, roditelji su o tome pismeno izvijestili načelnika općine, koji nažalost nije potom poduzeo ništa. Stoga je na aktualnom satu prve radne sjednice Općinskog vijeća Klinča Sela, SDP-ova vijećnica Andrea Grdiša postavila načelniku Vučkoviću pitanje, što misli poduzeti po pitanju poskupljenja ekonomke cijene smještaja djece u dječjim vrtićima.

Veća cijena bit će još veći udar za roditelje, naglasila je Grdiša. Načelnik Vučković odgovorio je kako mora sjesti s roditeljima i ravnateljicom vrtića pa će tek onda razmisliti i donijeti odluku. Vremena nema puno jer poskupljenje kreće od rujna, a hoće li Općina uskočiti i riješiti ovo pitanje na zadovoljstvo roditelja i djece znat će se krajem kolovoza kada je najavljena nova sjednica Općinskog vijeća Klinča sela. Za djecu očito novaca nema, ali za zamjenika načelnika ima. Naime, iako je HDZ u predizbornoj kampanji najavio zamjenika volontera, mišljenje su promijenili već na prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća kada je predložena naknada za Petra Palijaša u iznosu od 1500 kuna mjesečno.

I dok Palijašu može i naknada, za vijećnike opozicije nema ni mjesta u odborima Vijeća. Naime, još na konstituirajućoj sjednici Andrea Grdiša dala je prijedlog da se imenuju članovi svih odbora s time da se predsjednici svih stranaka dogovore i predlože svoje članove. Prijedlog nije prošao, međutim načelnik je obećao kako će se do sljedeće sjednice dogovoriti i možda dati koje mjesto i oporbi. Zatražio je da mu se pošalju imena članova za odbore iz redova opozicije, što je i učinjeno. SDP je predložio dva svoja člana od pet mogućih, međutim na sjednici predsjednik Vijeća dao je prijedlog za spomenute odbore bez da je uključen ijedan vijećnik iz oporbe. Budući da ima još odbora koji nisu konstituirani možda se HDZ i predomisli. Toliko o demokraciji u Općinskom vijeću Klinča Sela, o čemu govori i reakcija predsjednika vijeća Mirka Horvatića koji nije dopustio snimanje sjednice vijećniku Damiru Kristijanu Rogini, iako su prema Poslovniku vijeća i Statutu općine sjednice javne.

(jaska.com)

PODIJELI