PODIJELI

Mario Cvitanović, novi trener Dinama, nema mnogo vremena da pokuša stvoriti nekakvu igru od gotovo nikakve koju mu je ostavio smijenjeni trener Ivajlo Petev. Prva utakmica prvenstva i pobjeda protiv Istre 1961 (2:0) nije pokazala ništa novo. No, nije bilo ni previše vremena.

Ovaj tjedan Cvitanović je zatvorio treninge za javnost i za očekivati je neke pomake u igri protiv slabog protivnika, a uoči prvog europskog ispita, prve utakmice trećeg pretkola Europske lige koja se igra u četvrtak, 27. srpnja, u Zagrebu. Protivnik će biti norveški Odd.

Cvitanović ima svoju viziju

– Radimo na svim segmentima. Praktički bi ova utakmica protiv Cibalije trebala biti nadogradnja, potvrda i primjena svih stvari što smo radili tijekom ovog tjedna. Mislim da sve ide u dobrom smjeru, pozitivni smo, optimistični. Očekujemo napredak iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Naravno, vrijeme je presudan faktor, a vremena sigurno nemamo mnogo. Međutim, na svakom treningu pokušavamo primijeniti nešto novo i očekujem da bude sve bolje i bolje.

Trener plavih nije ništa posebno rekao o Cibaliji, analizirana je utakmica Intera i Cibalije, uočene prednosti i mane. Barem ne za javnost. Važnije mu je što se događa unutar momčadi.

– Imamo malih problema. Naime, Ćorić je osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Radili smo s njim po posebnom programu te se uključuje na trening. Doumbia također radi po posebnom programu i njega trebamo za akcije.

Guilherme bivši

Brazilac Marcos Guilherme se preko Instagram profila oprostio od Dinama, iako su nešto ranije u četvrtak trener Cvitanović i glasnogovornik Alen Lesički rekli da je i dalje na posudbi u Dinamu. Nije bilo konkretnog izjašnjavanja o mogućim pojačanjima. Cvitanović je rekao da o tome nije razgovarao sa sportskim direktorom Marijanom Vlakom. Nije htio trener govoriti o zaključcima prvih sedam dana rada s prvom momčadi, kaže da je preuranjeno išta iznositi. Jedino je istaknuo da mnogo priča s igračima.

– Tražim interakciju, da i oni pričaju, donose zaključke. Mnogo radimo na komunikaciji. Sa svakim sam igračem razgovarao, mislim da je to palo na dobro tlo, prihvatili su to, žele komunicirati. Veoma mi je važno ostvariti dobru komunikaciju s njima, njihova su razmišljanja bitna.

Na konferenciji je objavljeno da je Igor Jovičević od četvrtka i službeno trener druge momčadi Dinama koja nastupa u 2. HNL-u.

PODIJELI