PODIJELI

Neugodno iskustvo je doživjela majka koja je u četvrtak dojila svoju tromjesečnu kćer u shoping centru Garden Mall u Dubravi.

Ona je, naime, sjela na klupu kako bi podojila bebu kada joj je prišao zaštitar i uputio je da dijete doji u prostoriji koja je za to namijenjena.

Ogorčena majka je svoje iskustvo podijelila na Facebook-u i poručila: ‘Mislim da je super da imate prostoriju za dojenje za one žene i majke koje žele tamo dojiti.

Za one koje ne žele jer:
a) dojenje se ne bi trebalo getoizirati i određivati mjesto gdje bi svako dijete trebalo jesti, odnosno žena dojiti;
b) ne pada mi na pamet hodati na drugi kraj centra da bih podojila kćer;
c) istu molbu zaštitar ne upućuje svim drugim posjetiteljima koji jedu npr. fornete na toj istoj klupi kupljene par metara dalje;
molim Vas nemojte forsirati i poučite sve svoje zaposlenike, prodavače, zaštitare i druge da je DOJENJE ZAKON!, da je najbolji izbor za dijete i majku te da dijete ima pravo jesti kada i gdje poželi.’

Facebook

Idući dan je stigao i odgovor Supernove Zagreb – Garden Mall-a: ‘Dragi naši,
U prvom redu veoma nam je žao što se situaciju s dojenjem shvatilo na krivi način. Naime, Uprava centra Supenova Garden Mall podržava dojenje, što podrazumijevamo i očekujemo da je korporativni stav svih naših partnera. Sigurni smo kako je pristup djelatnika zaštitarske službe bio s ciljem da se naznači kako imamo previjalište za bebe gdje majke mogu, ukoliko to žele, u miru dojiti uz privatnost . U najboljoj namjeri, cilj nije bio ograničiti dojenje u javnosti koje smatramo individualnim odabirom, a isto tako posebno poštujemo izbor svake majke i nadamo se kako se slična iskustva neće ponavljati. Još jednom se ispričavamo za ovaj događaj, a Vama i Vašoj obitelji želimo svako dobro.
Srdačan pozdrav.’

PODIJELI