PODIJELI

Hrvatska je plodna zemlja. Naravno da je prva asocijacija na ovu tvrdnju slavonska ravnica.

Ali Hrvatska je plodna i u nogometnom smislu. Talentom. Jer koliko god naši klubovi talentirane nogometaše uspiju prodati za manje ili veće iznose, toliko ih i nekim čudom proizvedu. Pogledamo li HNL u ovoj sezoni, odmah možemo podvući crtu najvrednijih eksponata hrvatskih klubova: Ćorić, Vlašić, Erceg, Ivanušec, Majer, Katić, Puljić.

I koliko god da je dobro za pojedinih klub unovčiti vrijednost svojih igrača, toliko i žalimo za igračem koji je napustio naše travnjake. I zato nam je drago kad neki hrvatski klub krene u kupnju igrača iz hrvatske lige.

Upravo to je ove godine napravio NK Osijek, klub u velikom zamahu i klub koji trenutačno ponovno počinje živjeti i disati uz grad na Dravi. Tom pozitivnom raspoloženju zasigurno je doprinijela i kupnja Lokomotivinih dragulja, Erosa Grezde i Petra Bočkaja. I dok je Grezda već duže vrijeme na papiru domaćih i stranih skauta, dovođenje polivalentnog Bočkaja dolazi kao malo iznenađenje. No mladi 20-godišnji veznjak iz Zagreba se, zasad, odlično snalazi u momčadi Zorana Zekića. Dva pogotka i asistencija u utakmicama protiv Santa Colome i prvoj protiv Luzerna govore u prilog tome:

– Rekli su mi neki dan dvojica suigrača da sam igrač za Europu, budući da sam i za Lokomotivu zabijao i asistirao u Europskoj ligi prošle sezone. Ali, šalu na stranu, sretan sam da je moja karijera u Osijeku počela na takav način. Daj Bože da se tako nastavi i dalje.

Jeste li Zagrepčanin ili Zagorac? Gdje ste započeli s nogometom, gdje ste sve igrali?

– Rođen sam u Zagrebu, a nogomet sam počeo igrati u Krapini budući da su mi roditelji iz Zagorja. Kao stariji pionir sam iz Krapine došao u Dinamo, gdje sam igrao do ulaska u juniore. Tada prelazim u redove Maksimira gdje sam počeo sa seniorskim nogometom. Prije dvije godine ljudi iz Intera zapazili su me i doveli u Zaprešić, gdje sam odigrao sezonu. Inter me prošle sezone prodao Lokomotivi, i na početku ove sezone dobio sam poziv iz Osijeka, gdje mi se svidjela priča koja se slaže oko ovog kluba. Osijek se dogovorio s Lokomotivom i, eto, sad sam u Slavoniji. Sa svojih 20 godina već sam dosta klubova promijenio, ali nema veze, svugdje sam nešto naučio.

Cijeli tekst pročitajte u našem tiskanom izdanju Zagrebačkog Lista.

PODIJELI