PODIJELI

Drugoligaši su krenuli s pripremama uoči nove sezone koja počinje 18. kolovoza. Od 12 klubova šest ih je s područja Zagreba i Zagrebačke županije. Nekoliko njih u prvih deset dana priprema odigralo je i dvije pripremne utakmice.

Bila je to prilika za mnoge da se dokažu trenerima jer se krajem ovog tjedna može očekivati smanjivanje broja igrača na pripremama.

Pamić predstavljen u Sigetu

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca dosta su zbunjeni na početku priprema jer su obje pripremne utakmice, protiv Lučkog za vikend i Kustošije u srijedu, odigrali bez prvog trenera. Nakon odlaska Damira Milinovića uoči početka priprema najavljivan je Igor Pamić, ali slovenski Koper, sada četvrtoligaš, nije ga htio pustiti. No, situacija se ipak promijenila u četvrtak. Pamić se pojavio na predstavljanju u Sigetu. zajedno s predsjednikom Ivicom Perkovićem. Predstavljanje je bilo za odabrane, a najavljeno je kako će trećeligaš Maksimir postati B momčad Dragovoljca.

Slično razmišlja i nekoliko trenera iz ove lige. U srijedu su u Sesvetama domaćini i Lučko odigrali 1:1. Odličan dvoboj za ovaj dio priprema.

– Pripreme idu dobro. Mladi dečki, koji vole raditi, imaju ambicije postati prvoligaški igrači. Premladi smo i moramo dovesti dvojicu-trojicu iskusnijih igrača koji će im pomoći – rekao je Besnik Prenga, trener Lučkog, kojem je klupa Lučkog prvo vođenje neke seniorske momčadi u karijeri. S mlađim kategorijama dokazao se (Prošle sezone vodio juniore Lokomotive do naslova prvaka Hrvatske).

Besnik Prenga, trener Lučkog

Sesvete čekaju pojačanja

I njegov kolega Sergej Jakirović prvi put kreće kao glavni trener seniorske momčadi. Sesvete su i prošle sezone imale dosta mladih igrača u početnim postavama, a na pripremama je i deset juniora, sedam devetnaestogodišnjaka, jedan osamnaestogodišnjak te dvojica 2000. godišta.

– Uskoro će nam se pridružiti jedan krilni igrač te jedan ili dvojica napadača, čekamo da nam prvoligaši pošalju neke na posudbu. No razgovarao sam s nekoliko kolega i čini mi se da je nestašica napadača, zapravo, velika je potražnja. Svi spominju napadače. Ne znam jesmo li mi treneri postali zahtjevni, uvijek se igra da se postigne gol više. Smanjili smo broj igrača na 22 plus tri golmana, još su neki dečki na probi, ali u subotu ćemo se, nakon utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca (Siget, 9.30) zahvaliti nekima i smanjiti broj igrača u nastavku priprema – najavio je Jakirović.

A trenutak odluke očekuju mnogi treneri trećoligaša koji su pohodili dosadašnje pripremne dvoboje drugoligaša.

PODIJELI